بغداد – علی طارق، مدیر اتحادیه بانکهای خصوصی عراق (IPBL)، اعلام کرد که حجم معاملات پرداخت الکترونیکی در ماه آگوست از مرز ۲ تریلیون دینار عراقی (حدود ۱.۵۲ میلیارد دلار) گذشته است. او انتظار دارد که این رقم در ماههای آینده افزایش یابد.
به گفته طارق، تعداد کارتهای اعتباری و نقدی در عراق به ۲۰ میلیون رسیده است، بهطوریکه ۵۰ درصد از عراقیها دارای کارتهای پرداخت الکترونیکی هستند و برخی افراد تا سه کارت نیز دارند.
مصطفی هنتوش، کارشناس مالی، هفته گذشته به خبرگزاری عراق (INA) گفت که حجم معاملات پرداخت الکترونیکی در کشور به ۱۸ تریلیون دینار عراقی (تقریباً ۱۳.۷ میلیارد دلار) افزایش یافته است. او اشاره کرد که در سال ۲۰۲۰، ارزش کل این معاملات از ۳۰۰ میلیارد دینار (حدود ۲۲۹ میلیون دلار) فراتر نرفت، اما اکنون شاهد جهشی بزرگ در این حوزه هستیم.
در اوایل سپتامبر، بانک مرکزی عراق (CBI) اعلام کرد که با شرکت مشاوره مدیریت بینالمللی اولیور وایمن مستقر در نیویورک توافق کرده است تا بررسی جامعی از وضعیت بانکهای عراقی انجام دهد.
در جریان بازدید اخیر هیئتی از عراق به ریاست علی العلاق، رئیس بانک مرکزی، به ایالات متحده، موضوع استفاده از کارتهای پرداخت الکترونیکی و استراتژیهای ترویج و مدیریت آنها در راستای حرکت عراق به سوی پرداختهای الکترونیکی مورد بحث قرار گرفت.
بانک مرکزی همچنین در اواسط آگوست نشستی برای تأسیس یک شرکت ملی به منظور تنظیم سیستمهای پرداخت الکترونیکی در کشور برگزار کرد. علی العلاق اولین جلسه برنامهریزی برای ایجاد این شرکت را با حضور مقامات ارشد بخش بانکی، نمایندگان ارائهدهندگان خدمات پرداخت الکترونیکی و مسئولان اتحادیه بانکهای خصوصی عراق برگزار کرد.
در این نشست، بر اهمیت تنظیم عملیات پرداخت الکترونیکی، همگام شدن با پیشرفتهای فناوری و توسعه بخشی رقابتی در زمینه پرداختهای الکترونیکی که خدماتی امن، قابل اعتماد و کاربرپسند ارائه میدهد، تأکید شد.
با توجه به رشد چشمگیر معاملات پرداخت الکترونیکی در عراق و تلاشهای مستمر بانک مرکزی عراق برای تقویت این بخش، انتظار میرود که استفاده از پرداختهای الکترونیکی در آینده نزدیک بهطور قابل توجهی افزایش یابد.